Groep 3 t/m 8: ZieZo Marokko op school

Marokko komt naar je toe! De ZieZo Marokko-bus van Tropenmuseum Junior rijdt elke dinsdag naar een schoolplein in Nederland. Voor scholen die niet (of nu nog niet) naar ZieZo Marokko in Tropenmuseum junior kunnen komen. Een unieke kans op een bijzonder schoolproject!

Onder begeleiding van ZieZo Marokko-medewerkers bereiden leerlingen harira (soep), leggen ze een mozaïektapijt, oefenen ze met Arabische kalligrafie en ontcijferen ze tekens van de Amazigh, de oorspronkelijke bewoners van Marokko. Onder het genot van een kom harira luisteren de leerlingen ter afsluiting naar een vertelling door de ZieZo Marokko-acteur. De school blijft achter met de geuren, kleuren en smaken van Marokko.

Voorbereiding

Het is belangrijk om het bezoek met uw klas goed voor te bereiden. Er zijn twee verplichte onderdelen ter voorbereiding, deze zijn essentieel voor een geslaagd programma:

• Vlogs bekijken
  • Digibordspel: Wat is thuis?

Bekijk de vlogs en het digibordspel.

“Nu weet onze hele school hoe leuk Marokko is!”
Lesmateriaal
  • U ontvangt één voorlees- en verhalenboek Mijn opa de trekvogel per groep. Voor slechts €3 per boek kunt u boeken bijbestellen.
  • Voorbereidend spel: Waar is thuis?
  • 5 vlogs
  • Extra: leerlijnlessen en creatieve lessen online beschikbaar
Boek: Mijn opa de trekvogel

Bij de tentoonstelling hoort het boek Mijn opa de trekvogel. Bekijk het boek hieronder digitaal, ook te gebruiken op het digibord in de klas.

Tijden: 9.00 - 15.00 uur voor 2 groepen.

• 9.00-10.00 Bus arriveert. Klaarzetten spullen.
  • 10.00-11.30 programma 1 (max 60 leerlingen)
  • 11.30-12.30 Pauze + voorbereiding
  • 12.30-14.00 programma 2 (max 60 leerlingen)
  • 14.00-15.00 opruimen
Kerndoelen
  • 1, 2, 3, 9: mondeling onderwijs
  • 26: rekenen/wiskunde
  • 35, 37, 38, 49: oriëntatie op jezelf en de wereld
  • 54, 56: kunstzinnige oriëntatie
  • Voor wie: groep 3 t/m 8
  • Tijdsuur: 90 minuten
  • Beschikbaar: 3 hulpouders en gymzaal zijn noodzakelijk. Gymzaal mag ook een grote ruimte zijn, bv. een aula. De klaslokalen van de leerlingen worden ook gebruikt.
  • Prijs: € 750,- per dag (120 leerlingen, 1 locatie), incl. reis- en materiaalkosten
  • Periode: vanaf maart 2016, iedere dinsdag
  • Maximaal: 60 leerlingen (2 klassen) per programma, maximaal 2 groepen per dag*
  • Twee weken voorafgaand aan het bezoek worden de details doorbesproken.

*Heeft u meer leerlingen? Bel ons voor een programma op maat:
088 - 0042 840 (dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur)

Reserveren onderwijs

Wilt u een reservering maken voor uw klas? Dat kan via het online reserveringsformulier.
Of via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 - 0042 840 (di. t/m vrij. 10.00 - 17.00 uur)