Onderwijs

In de Juniorreis voor scholen volgen leerlingen een actief programma van 1,75 of 2 uur. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! De kinderen maken een spannende reis door de medina - een doolhof van straatjes – en een busreis dwars door Marokko. Ze gaan aan de slag met mode, beeldende patronen, taal & schrift of de keuken van geuren en smaken.

Elke groep ontmoet een eigen personage dat hen persoonlijk begeleidt. Als afsluiting wordt er een lipdub-filmpje gemaakt om de reis met het thuisfront te delen. Reis mee en laat je verrassen!

Basisonderwijs

ZieZo Marokko voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8 in het basisonderwijs en de ZieZo Marokko-Bus.
Bekijk het aanbod voor het basisonderwijs.

Voortgezet onderwijs

Aanbod voor leerlingen van de brugklas in het voortgezet onderwijs.
Bekijk het programma voor het voortgezet onderwijs

Unieke leeromgeving

Als je Tropenmuseum Junior binnenstapt, stap je in een andere wereld. Een dynamische vormgeving maakt van de tentoonstellingsruimte een totaal andere wereld. De hele groep wordt hierin ondergedompeld. In deze unieke leeromgeving spelen we in op de verschillende leerstijlen en leeftijden van kinderen.

Voorbereiding in de klas

Een schoolbezoek aan Tropenmuseum Junior begint met de voorbereiding op school. Ieder kind en de docent ontvangt ter voorbereiding een foto- en verhalenboek. Dit boek brengt de desbetreffende cultuur heel dichtbij. Door het voor te lezen in de klas zullen de kinderen de onderwerpen, verhalen en voorwerpen in de tentoonstelling herkennen en kunnen plaatsen. Dit maakt een bezoek extra leerzaam.

Leerdoelen en aansluiting bij het curriculum

De programma's van Tropenmuseum Junior sluiten aan op de kerndoelen zoals die ten aanzien van de diverse leergebieden zijn gesteld, met name oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie. Per lesprogramma worden de kerndoelen aangegeven in de lerarenhandleiding.

Voordelig vervoer

Scholen in de regio Amsterdam kunnen met korting met een touringcar naar Tropenmuseum Junior. Of maak gebruik van de Schooltoer, waarmee docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs met korting met het OV kunnen reizen. Lees meer.

Reserveren onderwijs

Wilt u een reservering maken voor uw klas? Dat kan via het online reserveringsformulier.
Of via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 - 0042 840 (di. t/m vrij. 10.00 - 17.00 uur)