Tentoonstellingsarchief

MixMax Brasil (2012-2015)

In doe-tentoonstelling MixMax Brasil komen kinderen terecht op onverwachte plekken zoals een boteco, dansstudio en een flessengrot gemaakt met upcycle-materialen zoals textielresten, cd'tjes en plastic. Onder begeleiding van Braziliaanse mixkunstenaars dansen kinderen de frevo, maken ze muziek met shakers en trommels of upcyclen ze afval in de Mixfabriek.

De Qi van China (2009-2012)

In de tentoonstelling De Qi van China gaan kinderen op Chinatour op zoek naar hun Chinese Qi. Qi (spreek uit: Tsjie) is de energie die door alles en iedereen stroomt, door mensen en dingen, dieren en gebouwen. Tijdens deze interactieve tour laten kinderen hun Qi stromen door te koken, te kalligraferen, karaoke te zingen, kung fu te doen en nog veel meer.

Ster in de Stad (2006-2009)

In Ster in de Stad kom je per trein aan in Bombay. Eenmaal aangekomen zie je alles waar de stad van is gebouwd: papier, karton, plastic, ijzer, bamboe, goden, taxi's, een zeepwinkel, restaurant etc. Via spel, activiteit, muziek, dans en vertellingen komen kinderen in aanraking met allerlei verschillende personen en verhalen uit diverse lagen van de Indiase samenleving.

Paradijs en Co. (2003-2006)

Voor de tentoonstelling Paradijs & Co. werd Tropenmuseum Junior omgebouwd tot het theehuis 'Duizend Handen'. In dit theehuis worden oeroude Iraanse verhalen van de dichter Ferdosi verteld. Er wordt muziek gemaakt, gedanst en thee geschonken. Kinderen (en hun ouders) beoefenen de kunst van de gastvrijheid en in het atelier Paradijs & Co. werken duizenden handen aan een miniaturenboek en een kleurrijke tegelwand.

 

Paleisgeheimen (2000-2003)

Tropenmuseum Junior was voor de tentoonstelling Paleisgeheimen verbouwd tot een echt Ashantipaleis inclusief een ontvangstkamer, geheime kamers, een binnenhof, een koninklijke garderobe en een trommelkamer met koninklijke drumorkesten. Onder begeleiding van Ghanese medewerkers brengen kinderen het paleis tot leven met voorwerpen, kleding, dansbewegingen en trommelboodschappen. Zij beelden samen het koninklijke ontvangst uit.

 

Indianen van het Hoge Land (1997-2000)

Indianen van het Hoge Land was een tentoonstelling over de bewoners van de hoogvlaktes van de Boliviaanse Andes. In deze tentoonstelling werden kinderen meegenomen langs een mijn, een maskerwerkplaats, een plein in de stad, een plek in de bergen en het restaurant Pata Pata.

 

Verhalen om niet te verdwalen (1994-1997)

Verhalen om niet te verdwalen voer de kinderen weg naar de andere kant van de wereld: Australië. Hier ontdekten ze hoe de Aborigines, de mensen van de Wilde Honing, kennis doorgeven over het land door verhalen te vertellen, te zingen en te dansen. De tentoonstelling vertelde het verhaal van een hedendaags Aboriginaldorp in het noorden van Australië. Kinderen maakten in de tentoonstelling boombasttekeningen, ze beschilderden elkaar, dansten en zongen.

 

Onzichtbare gasten (1992-1994)

In Onzichtbare Gasten gingen kinderen op zoek naar goden, ouders en demonen op Bali, Indonesië. Belangrijk uitgangspunt in deze tentoonstelling was de aanwezigheid van voorouders in het dagelijks leven op Bali. Zij worden geraadpleegd, verzorgd, te eten gegeven en uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten van de familie of het dorp. In de tentoonstelling bespeelden kinderen onder andere de gamelan: samen maaken ze melodie.

Kokobo-Kokoto (1989-1991)

Kokobo Kokoto ging over het verhaal van de Senegaalse familie Sagna. Kokobo betekent 'zij zijn daar', 'Kokoto' betekent 'zij zijn hier'. Je zegt het over je familie tijdens een begroeting. Voor de tentoonstelling werd het huis en erf van de familie Sagna in Ziguinchor nagebouwd. In en om het huis boden ruimtes een indruk van het leven in de stad en het dorp, zoals werken op het land, feesten en hoe Senegalezen zich mooi maken.

Het uur van de draak (1985-1986)

Het uur van de draak was een tentoonstelling over China, Hongkong en de Chinezen in Nederland. Tijdens deze tentoonstelling liepen kinderen door straten en winkels, beoefenden ze in het park Tai-ji, gingen ze naar het theater, en op bezoek bij meneer Tcheng in Nederland en bij de familie Liu in Shanghai.

Uit en thuis (1983-1985)

Uit en thuis was een tentoonstelling over Nederlanders en nieuwe Nederlanders: Turken, Surinamers en Marokkanen.

Er wonen een heleboel mensen in Nederland (1981-1982)

In deze doe-tentoonstelling stond de multiculturele bevolking van Nederland centraal: een tentoonstelling over Turken, Zigeuners, Nederlanders en Surinamers.

Indianen van Latijns Amerika (1978-1980)

Indianen van Latijns Amerika vertelde het verhaal over de bewoners van de Peruaanse Andes.

Suriname (1976-1977)

De doe-tentoonstelling Suriname ging over 400 jaar koloniale geschiedenis.

Marokko (1975)

In 1975 ging de allereerste doe-tentoonstelling van Tropenmuseum Junior van start: Marokko. Deze ging over werken in Marokko.

Reserveren is noodzakelijk

Reserveer jouw tickets online

Een bezoek aan ZieZo Marokko is alleen mogelijk door deelname aan een Familiereis of Juniorreis.
Wees zeker van een plek en reserveer vooraf online.

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties.

Meer informatie:
088 - 0042 840 | reserveren@tropenmuseum.nl
(di. t/m vrij. 10.00 - 17.00 uur)

Verjaardagsfeestje

Word je 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar?

Vier je verjaardag in ZieZo Marokko