ZieZo Marokko in Gebarentaal (NGT)

Tropenmuseum Junior wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen. Een museum kun je het beste ontdekken in je eigen taal.
Daarom heeft het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse Gebarentaal (NGT) onder begeleiding van onze dove museumdocenten.

Om de maand rondleidingen op zaterdag in NGT

Om de maand zijn er op de zondag instaprondleidingen voor doven en slechthorenden in NGT. 

13.00 - 14.15 uur Familiereis door Ziezo Marokko (vanaf 6 jaar)
Er staat een vliegtuig voor je klaar. Steward Serhat of stewardess Maaike is er speciaal voor jou. Ze zijn doof en gebarentaal is hun taal. Je leert samen Ziezo Marokko in gebaren kennen.

11.00 - 12.30 uur Rondleiding  (volwassenen) 
Ga met Serhat of Maaike op wereldreis door het Tropenmuseum. Je kijkt naar bijzondere voorwerpen en ontdekt verrassende verhalen. 

Prijs: deelname aan het programma is gratis, je betaalt alleen de museum entree
Data: 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december
Reserveren: via reserveren@tropenmuseum.nl

Ben je gebarentolk?
Ben je gebarentolk (in opleiding) en vind je het interessant om deel te nemen? Je bent van harte welkom, geef dit wel aan bij je boeking. Het aantal plaatsen voor horenden is namelijk beperkt. 

Groepsbezoek in gebarentaal

De wereldse objecten van het Tropenmuseum vertellen stuk voor stuk een bijzonder verhaal. Tijdens de interactieve Tropenmuseum Tour onderzoek je samen waar deze objecten over gaan. Er worden er veel vragen gesteld en onze dove museumdocenten dagen je uit om met elkaar te delen wat je ziet. In deze tour ga ontdek je hoe mensen wereldwijd bezig zijn met universele thema's zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Kijk verder dan de verschillen en ontdek wat mensen wereldwijd verbindt.

  • Voor wie: bezoekers van alle leeftijden die Nederlandse Gebarentaal (NGT) beheersen
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Prijs: €45 per groep van max. 10 leerlingen voor scholen (schoolgroepen betalen geen entree) |  €60 per groep van max. 10 deelnemers voor particulieren, exclusief museumentree ( MJK is geldig)
Programma’s op maat

Heb je interesse om een ander programma uit ons educatieve aanbod in Nederlandse Gebarentaal te volgen? Heb je buitenlandse gasten? Onze dove museumdocenten hebben ook ervaring met International Sign. Neem contact met ons op via reserveren@tropenmuseum.nl voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Tropenmuseum in Gebaren is voortgekomen uit het project Musea in Gebaren, waarmee negen Amsterdamse musea hun programma’s toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Musea in Gebaren is mede mogelijk gemaakt door NSGK en het Revalidatiefonds. Blijf op de hoogte van workshops en rondleidingen in gebarentaal via de facebookpagina Musea in Gebaren.

Reserveren is noodzakelijk

Reserveer jouw tickets online

Een bezoek aan ZieZo Marokko is alleen mogelijk door deelname aan een Familiereis of Juniorreis.
Wees zeker van een plek en reserveer vooraf online.

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties.

Meer informatie:
088 - 0042 840 | reserveren@tropenmuseum.nl
(di. t/m vrij. 10.00 - 17.00 uur)